Allt är möjligt med Plus8

Alla sorters ställning kan byggas med Plus8 – höga, låga, breda, smala. Tack vare den höga lastkapaciteten i kombination med låg komponent- och totalvikt kan du bygga riktigt högt. Vill du bygga nedåt går det också bra, Plus8 används med fördel som hängande ställning.

Bygg
Fasader är oftast utrustade med balkonger, burspråk, gesimser, hörn, vinklar och vrår. Marken som ställningen ska bottnas på är sällan slät, vågrät eller utan hinder som trappor, soprum eller cykelställ. Inget av detta är problematiskt med Plus8 tack vare dess flexibilitet och smarta kopplingsanordningar.
Det går att fritt kombinera ramställning och modulställning (spirställning), eftersom alla komponenter är kompatibla. Har du modulställning behöver du bara komplettera med ramar för att få ramställning.
Med ramställning är det ofta svårt att anpassa plattformsnivåer vid samtidiga tak- och fasadarbeten eller när det börjar bli besvärlig bottning och kanske lite för skrynklig fasad, då kan du kombinera med spirställning på ett säkert, enkelt och smidigt sätt.

‍Stämp
Plus8:s komponenter tål höga laster. Därför passar systemet utmärkt för stämpning. Den unika kombinationen av få delar, hög lastklassning och låg vikt gör Plus8 Universalställning idealisk att bygga med eftersom du slipper "skogar" av spiror och ramar.
Stämpkonstruktioner som går snabbt att bygga och som dessutom kräver färre delar ger dig också lägre produktionskostnader. Dessutom hjälper vi gärna till med konstruktionen utan extra kostnad.

Evenemang
En läktare eller scen av Plus8-ställning är ett snabbt, enkelt och säkert sätt att lyckas med ditt evenemang utan onödiga incidenter. Evenemang kräver ofta okonventionella lösningar och möjligheten finns att bygga runda strukturer med Plus8 utnyttjas ofta vid publikläktare, scener och maneger.
Med ett visst antal standarddetaljer och speciella evenemangskomponenter från Plus8 kan du bygga nästan vilken form som helst. Vår patenterade konstruktion gör att låsningen av detaljerna går ihop hårdare vid rörelse. Därför passar Plus8 ypperligt till säkra läktare och scenbyggen.
Vi hjälper till med din konstruktion för att garantera säkerheten så att du som arrangör kan känna dig trygg. Plus8-systemet kan också användas för att bygga mässhallar, utrymningstrappor, övergångar vid tävlingar, ljus-, kamera och ljudtorn, portabla studior och mycket mer.

Aviation
Plus8 erbjuder speciallösningar för ställning runt flygplan och större helikoptrar. Inom området Aviation används vår ställning bland annat inom underhålls-, reparations- och målningsarbeten.
Plus8 kan utformas så att underhållspersonal snabbt, effektivt och säkert når alla relevanta delar av planet via en och samma ställningslösning – flygplanskroppen, vingarna och rodren. Alla ställningslösningar måste ge säker och enkel åtkomst till viktiga underhållspunkter samtidigt som de möter strikt ställda krav på att inte skada flygplanet.
Plus8 Universalställning ger aktörer inom flygplansunderhåll de bästa förutsättningarna att skapa flexibla arbetsplattformar som minimerar flygplanens stilleståndstid tack vare Plus8:s höga monterings- och rivningseffektivitet – kombinerat med högsta person- och flygsäkerhet.

Skyltställ
Vi har alla vant oss vid att det på byggarbetsplatser finns en skylt som talar om vem som bygger. Med Plus8 Skyltställ kan du utforma en säker reklamplats i stort sett hur du vill. Systemet passar för alla storlekar och typer av skyltar och vepor.
Du har sex standardlösningar att välja mellan. Skulle ingen av dem passa tar vi fram ritningar och gör beräkningar enligt dina önskemål, helt utan extra kostnad. Plus8 Skyltställ behöver inte gjutas fast i marken. Marken behöver normalt inte beredas, utan betongvikterna kan stå på ojämnt underlag.
Skyltställen är vindlastberäknade i tre valbara säkerhetsklasser enligt svensk byggnorm (Boverket) och är därför vindtåliga. Bottenskruven är justerbar i höjd, sid och lodled. Två personer klarar enkelt både montering och demontering.
Efter bygget packar du ihop ditt ställ och transporterar det till nästa byggplats, där du åter monterar det på det sätt som passar bäst på den nya platsen. Denna flexibilitet är möjlig eftersom alla ställ är uppbyggda av samma standarddetaljer oavsett ställets storlek.

Smartaste byggställningen
människor
Att jobba med ställning är slitsamt för kroppen. Tänk då vad färre och lättare lyft varje dag kan göra för människors arbetsmiljö och hälsa - För att inte tänka på vad färre och lättare detaljer har för inverkan på miljön.
miljö
Med Plus8 drar du ned på både materialvikt och transporter tack vare vårt systems unika design, dess ökade hållfasthet i kombination med lägre komponentvikt och fraktoptimering.
ekonomi
Det går snabbare att resa och riva ställning med färre och lättare delar. Ännu snabbare när det är så enkelt som med Plus8.
Plus8-för Proffsen!
När effektivitet efterfrågas!

Vi berättar gärna mer om hur du bäst drar nytta av fördelarna med Plus8.

Kontakta oss
Vi utbildar inom ställning

På våra service- och kompetenscentra bedriver vi både teoretiska och praktiska utbildningar för alla med intresse för ställningsbranschen.

Läs mer om vårt företag